
Lepsze żywienie pacjentów Wojewódzkiego Szpitala w Przemyślu
Od 1 października w Wojewódzkim Szpitalu im. św. Ojca Pio w Przemyślu funkcjonuje kuchnia, która do tej pory mieściła się w szpitalu przy ul. Słowackiego. Oznacza to zmianę jakości żywienia pacjentów.
Żywienie pacjentów Wojewódzkiego Szpitala im. św. Ojca Pio w Przemyślu do tej pory pozostawiało wiele do życzenia. Posiłki zapewniała firma cateringowa. Od 1 października br. sytuacja uległa zmianie, bo na Monte Cassino przeniesiono kuchnię -cieszącą się dobrą renomą – dotychczas działającą w szpitalu przy ul.Słowackiego.
Od 1 października ruszyła u nas nasza własna kuchnia. Nie jest to kuchnia nowo stworzona, a przeniesiona ze szpitala przy ul.Słowackiego, z tamtym kierownictwem i personelem rozbudowanym o pracowników, którzy do tej pory pracowali w firmie cateringowej. Jesteśmy bardzo zadowoleni, jakość posiłków bardzo istotnie wzrosła. Nie kosztuje nas to więcej. Bez wydatkowania dodatkowych pieniędzy zyskaliśmy wyższą jakość. To też jest taka wisienka na torcie tych zmian w szpitalu. Nie jest to co prawda świadczenie medyczne, ale wiemy o tym, że jedzenie też jest elementem leczenia. Bardzo się cieszymy, że nam się to powiodło. – mówi dyrektor Wojewódzkiego Szpitala im. św. Ojca Pio w Przemyślu Piotr Ciompa.
fot. Szpital Wojewódzki w Przemyślu