Lara Gessler zagości na Scenie Bunkier przemyskiego muzeum
Na Scenie Bunkier odbędzie się spotkanie z Larą Gessler. Rozmowa dotyczyć będzie jej debiutanckiej książki „Słodki zielnik Lary”, a także sztuki gotowania.
Spotkanie z Larą Gessler na Scenie Bunkier odbędzie się w czwartek, 17 sierpnia o godz. 19.
Będziemy rozmawiać o sztuce gotowania, o kuchni od kuchni oraz wokół debiutanckiej książki Lary Gessler „Słodki zielnik Lary” – zapowiada Tomir Mazur z Muzeum Narodowego Ziemi Przemyskiej, który poprowadzi spotkanie.
Lara Gessler skończyła socjologię w Collegium Civitas w Warszawie. Przez rok mieszkała w Londynie, gdzie uczyła się gotowania u najlepszych szefów kuchni. Do Polski wróciła w 2013 roku, żeby pomóc mamie. Współwłaścicielka „U Fukiera” i „Słodki Słony”, układa i konsultuje menu dla innych restauracji. Jest cukiernikiem. Gdy skończy 50 lat, chce otworzyć hotel bed and breakfast, gdzie będzie robić gościom śniadania, bo woli śniadania od kolacji. Córka Magdy Gessler.
Do tej pory na Scenie Bunkier gościli: Filip Springer – reportażysta i fotoreporter, autor m.in. „Miedzianki”, Michał Cessanis – podróżnik, dziennikarz National Geographic Traveler, autor książki „Opowieści z pięciu stron świata” oraz Maciej Nowak – teatrolog, krytyk kulinarny, dyrektor artystyczny Teatru Polskiego w Poznaniu.
fot. Wojciech Affek