Integracja przez gotowanie – warsztaty kulinarne „Kuchnie Świata” w PWSW [Film i galeria zdjęć]

W PWSW w Przemyślu zorganizowano warsztaty kulinarne „Kuchnie Świata”. Zajęcia były okazją do integracji naszych studentów ze studentami, którzy przyjechali do naszej uczelni w ramach programu Erasmus +.

W dniu 19 kwietnia, w PWSW w Przemyślu, na kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności odbyły się warsztaty kulinarne „Kuchnie Świata”. Pomysłodawcą warsztatów i m.in. ich organizatorem był student kierunku Projektowanie Graficzne – Krzysztof Sałdan, a koordynatorem mgr Agata Obratańska wraz z dr inż. Gretą Adamczyk.

Warsztaty mają na celu zintegrowanie naszych studentów uczelni PWSW ze studentami przyjeżdżającymi do nas w ramach programu Erasmus +. Spotkanie rozpoczęło się od prezentacji multimedialnych o kuchni tureckiej, ukraińskiej, węgierskiej. Studenci opowiadali o historii tych kuchni, a także przedstawiali przepisy, które w drugiej części warsztatów wykonywali. – mówi dr inż. Greta Adamczyk z kierunku Bezpieczeństwo i Produkcja Żywności.

Studenci podczas warsztatów przygotowali, m.in. langosa, ser w panierce, pizzę turecką, dolmę – tureckie gołąbki w liściach winogron.

Fot. Agata Obratańska i Anna Fortuna

no images were found