W poprzednią sobotą odbył się w Przemyślu IV Europejski Salon Sukcesu [Galeria]

24 maja 2015

16 maja 2015 roku w Sali Balowej restauracji Marko w Przemyślu odbył się IV Europejski Salon Sukcesu. Gościem specjalnym Salonu był Mieczysław Miazga – Prezes Zarządu Zakładu Mięsnego „ Smak-Górno”  w Górnie koło Rzeszowa. 

W udzielonym wywiadzie,  prowadzonym przez redaktora Jana Miszczaka,  Mieczysław Miazga  przekazał licznie zgromadzonym uczestnikom spotkania,   że kierowany przez niego   zakład  od swojego założenia w 1991 roku konsekwentnie  kieruje się drogą oferującą klientom wyroby, których receptury powstawały latami w drobnych polskich gospodarstwach i  które wyznaczają prawdziwą tradycję  oryginalnych polskich smaków. Jak stwierdził, duże zainteresowanie, liczne nagrody w  krajowych i zagranicznych konkursach oraz – przede wszystkim uznanie i popularność wyrobów wśród konsumentów pokazują, że jest to droga właściwa. Uczestnicy  Salonu mieli możliwość zapoznać się ze wspaniałym smakiem wędlin podczas ich degustacji.

Gościem Salonu byli również Dmytro Minakow i Wasyl Pidust –  właściciele ukraińskiej marki handlowej „Łastoczka” ,którzy   uczestnikom imprezy  zaoferowali do konsumpcji swój sztandarowy  produkt jakim jest zupa grochowa. W dalszej części  spotkania dr psychologii Jurij Marciniszyn dokonał prezentacji „rurki Marciniszyna”, urządzenia powodującego zmianę właściwości cieczy.

W Salonie, który prowadził Jan Piszak,  uczestniczyli  przedstawiciele parlamentu RP, władz samorządu województwa oraz samorządu terytorialnego. Oprawę muzyczną  zapewniła  przemyska formacja A-Z  oraz rewelacyjni  soliści Narodowego Akademickiego Teatru Opery i Baletu we Lwowie  Oksana Mucha i  Olech Lichach. Imprezę zakończył  Bal Majowy, który  potrwał do białego rana. Do tańca grała, jak zwykle doskonała, grupa INES.

[Not a valid template]