W poprzednią sobotą odbył się w Przemyślu IV Europejski Salon Sukcesu [Galeria]
16 maja 2015 roku w Sali Balowej restauracji Marko w Przemyślu odbył się IV Europejski Salon Sukcesu. Gościem specjalnym Salonu był Mieczysław Miazga – Prezes Zarządu Zakładu Mięsnego „ Smak-Górno” w Górnie koło Rzeszowa.
W udzielonym wywiadzie, prowadzonym przez redaktora Jana Miszczaka, Mieczysław Miazga przekazał licznie zgromadzonym uczestnikom spotkania, że kierowany przez niego zakład od swojego założenia w 1991 roku konsekwentnie kieruje się drogą oferującą klientom wyroby, których receptury powstawały latami w drobnych polskich gospodarstwach i które wyznaczają prawdziwą tradycję oryginalnych polskich smaków. Jak stwierdził, duże zainteresowanie, liczne nagrody w krajowych i zagranicznych konkursach oraz – przede wszystkim uznanie i popularność wyrobów wśród konsumentów pokazują, że jest to droga właściwa. Uczestnicy Salonu mieli możliwość zapoznać się ze wspaniałym smakiem wędlin podczas ich degustacji.
Gościem Salonu byli również Dmytro Minakow i Wasyl Pidust – właściciele ukraińskiej marki handlowej „Łastoczka” ,którzy uczestnikom imprezy zaoferowali do konsumpcji swój sztandarowy produkt jakim jest zupa grochowa. W dalszej części spotkania dr psychologii Jurij Marciniszyn dokonał prezentacji „rurki Marciniszyna”, urządzenia powodującego zmianę właściwości cieczy.
W Salonie, który prowadził Jan Piszak, uczestniczyli przedstawiciele parlamentu RP, władz samorządu województwa oraz samorządu terytorialnego. Oprawę muzyczną zapewniła przemyska formacja A-Z oraz rewelacyjni soliści Narodowego Akademickiego Teatru Opery i Baletu we Lwowie Oksana Mucha i Olech Lichach. Imprezę zakończył Bal Majowy, który potrwał do białego rana. Do tańca grała, jak zwykle doskonała, grupa INES.
[Not a valid template]